Over Romelia

Ik ben Romelia Simon. Al vanaf mijn jeugd kom ik veel in aanraking met kinderen, jongeren en hun ouders. Wat mij altijd het meeste raakte is de onmacht van ouders. Ik zag ouders die zo graag het allerbeste voor hun kind wilden maar niet meer wisten HOE ze dat konden gaan bereiken.

Al 20 jaar lang zie ik dit van de zijlijn in allerlei banen als oppas, kraamverpleegkundige, begeleider in een logeerhuis voor kinderen met gedragsproblemen en/of een verstandelijke beperking , als school maatschappelijk werker op de basisscholen en middelbare scholen en als algemeen maatschappelijk werker. Ik wilde meer het verschil gaan maken voor die ouders, kinderen en hun gezinnen.  En toen ben ik mijn eigen Coaching Praktijk Het Gouden Hart begonnen voor “Kind & Gezin”.

Ouders willen het liefste zelf degene zijn die de beste ouder, begeleider voor zijn of haar kind is. Maar gaat het niet goed met hun kind en weten ze zelf niet meer wat te doen dan is het pittig om toe te geven dat er tijdelijk hulp nodig is van een professional. Veel te vaak heb ik ouders gezien die eindelijk die drempel over durfden en dan van het kastje naar de muur gestuurd werden. Of een diagnose op hun kind krijgen en daarna nog niet wisten hoe ze met hun kind om moesten gaan. 

Ik heb gevonden wat wel helpt! We kijken in onze maatschappij verkeerd naar gedrag. Ik weet nu hoe we wel naar gedrag zouden moeten gaan kijken. Dat is vanaf de start van een kind. Wat is er allemaal in die eerste duizend dagen gebeurd? Dit doe ik via de wetenschappelijke methodiek “Je Geboorte In Kaart” en met mijn eigen unieke werkwijze. Ik geloof in het kind en het gezin en in mijn opinie is dit niet los te zien. Ik begeleid de ouders en het kind. Of alleen de ouders zodat zij weer zo snel mogelijk zelf hun kind kunnen helpen. Want dat is wat ouders willen. Dat het gezin weer in harmonie is. En het kind waar zorgen om waren weer happy is. 

Dit is een proces maar wel een mooi proces met vooral vele waardevolle inzichten en lessen en met altijd vooruitgang. Als ik het gedrag van het kind en zijn of haar belevingswereld zichtbaar maak voor de ouders reageren ouders vaak met een ” hè hè eindelijk” reactie en  voelen ze eindelijk dat ze op de juiste weg zijn. Ik vind het geweldig als ik daar keer op keer getuige van mag zijn!

Het kan zijn dat ik wel een aantal keren uw kind ga begeleiden maar dat doen we dat beiden nodig vinden. Dit bespreken we na de eerste onderzoek sessies. 

Ik ben een zeer kundige coach en hulpverlener. Ik ben creatief, empathisch, flexibel, lief, warm en goed in ouders terug in hun kracht te zetten. Ik heb zeer snel een klik met kinderen en jongeren en kan mij goed inleven in hun belevingswereld. 

 Ik hoor je graag! 

 Lieve groet Romelia Simon