Coaching vanuit Het Gouden Hart

 

Wanneer en voor wie?

 • Als de ouders de behoefte hebben om het gedrag van hun kind te begrijpen en de behoefte erachter te leren kennen.
 • Als de ouders niet meer weten wat te doen met het grenzeloze, emotionele, of zeer gevoelige, ‘onhandelbare’ gedrag van hun kind.
 • Als de ouders onzeker zijn over de opvoeding.
 • Als de ouders graag een bepaald gedrag van hun kind willen zien maar het niet zien.
 • Als de ouders het gevoel heeft dat het faalt als opvoeder.
 • Als de ouders het ouder zijn niet meer leuk vinden.
 • Als het kind en of de jongeren tot 21 jaar kampt met emotionele of sociale problematieken voorbeelden; vaak emotioneel, sociaal onhandig, geen vriendjes of vriendinnetjes, zeer gevoelig, heel druk, vraag veel aandacht, vraagt veel erkenning en bevestiging van de ouders, heel onzeker, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, na een heftige gebeurtenis, na een scheiding van ouders, na verlies/ overlijden, na een traumatische ervaring. Wanneer het niet over weg kan met een stief ouder of een andere volwassenen.
 • Als de communicatie en de omgang tussen de jongere en de ouder is verslechtert en een van hen of beiden willen hier hulp voor om het te verbeteren.
 • Als u kind al een diagnose heeft en u denkt toch dat ik iets voor u kan betekenen dan hoor ik u graag. Ook naast al een diagnose kan ik zeker wat voor u betekenen. 

 

Hoe:

 1. Ik start altijd eerst met begeleidingsgesprekken aan de ouders en daarna zo nodig met de kinderen. Maar als het lukt gun ik het de ouders dat ze direct met mijn begeleiding op de achtergrond zelf hun kind weer goed kunnen begeleiden. Ik gun de ouders en het kind weer positieve ervaringen met elkaar. Zodat het begrip, het vertrouwen en de liefde voor elkaar weer groeit wat weer een positieve hechting geeft!
 2. Ik kijk naar de behoefte achter het gedrag van het kind omdat het gedrag iets wil aanduiden. Ik neem als coach ook de start van een kind mee; de zwangerschap, de geboorte en de eerste 3 levensjaren. Dit doe ik doordat ik de ouders al vanaf het begin van het contact naar gerichte informatie vraag. Hierdoor kan ik vrij snel een totaal beeld van het kind of de jongere maken wat al veel duidelijk maakt betreft de behoefte van het kind en de reden van het gedrag. 
 3. Als we de behoefte in beeld hebben wat vaak al na het eerste live gesprek is ga ik met de ouders bespreken wat we het kind kunnen aanbieden om het aan zijn of haar behoefte te voldoen. Zo nodig kan ik de ouder en het kind tegelijk coachen of eventueel ook het kind en de jongere apart. Dit besluiten we na de begeleidingsgesprekken aan de ouders.

 

Het Resultaat:

 1. De ouders komen achter de behoefte van het kind na gesprekken met Coach Romelia en kunnen dit zelf aanbieden aan het kind.
 2. De ouders voelen zich veel zelfverzekerder en voelen vrijheid in de rol als ouder, gezinslid en als mens.
 3. Het kind voelt zich gehoord en gezien en kan weer gezond ontwikkelen en zichzelf zijn.
 4. De band tussen de ouders en het kind hersteld en is sterker geworden.
 5. Het resultaat zal blijvend zijn en groeien.

 

De Voorwaarden:

 • De ouder moet zelf echt hulp en verandering willen in zijn of haar situatie en van het kind. En de ouder is bereid om daarin zelf ook aan de slag te gaan.

 

Ik gun elk gezin harmonie.

R.Simon